Ons verhaal

Heemskerk Orchids

ons verhaal

Al sinds 1972 kweekt Heemskerk Cymbidiums voor zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt. In het begin ging het om zowel kleinbloemige als grootbloemige Cymbidiums Maar begin jaren tachtig hebben we ons gespecialiseerd in de teelt van grootbloemige Cymbidiums voor de snij-cultuur.

Er is in bijna 50 jaar veel veranderd. Zo is het assortiment enorm gegroeid en kweken wij  momenteel meer dan 80 verschillende soorten Cymbidiums in allerlei vormen, maten en kleuren.

Dat doen wij jaarrond met een vast team van deskundige en toegewijde medewerkers, in een kas met een oppervlakte van 30.000 m2 midden in de Zuidplaspolder, niet ver van Rotterdam. Een unieke kas, vanwege de hoogte ervan. Die geeft ons meer mogelijkheden om de klimaatomstandigheden optimaal te houden voor Cymbidiums: niet te koud in de winter, en vooral niet te heet in de zomer.

Daarnaast is er ook veel veranderd in de manier waarop wij werken. We zijn er trots op dat wij werken conform de strengste eisen van het milieuplan sierteelt (MPS). Duurzaamheid is meer dan een woord: het zit in ons dna. Dat houdt onder meer in dat ons water ontsmet en hergebruikt wordt, en dat wij zo klimaatneutraal mogelijk opereren. Wij kiezen vanzelfsprekend liever voor biologische dan voor chemische bestrijdingsmiddelen.

VAN LABORATORIUM TOT EINDPRODUCT:

DE REIS VAN EEN CYMBIDIUM

Inspiratie Nodig?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste trends en ontwikkelingen in jouw mailbox!